dimarts, 18 de gener del 2011

ÀNGELS EN TEMPS DE PLUJA




Quatre joves moren, una matinada de dissabte, en un accident de circulació. Monxo, germà d'una de les víctimes, no vol acceptar les explicacions oficials sobre la causa de la col·lisió. Cercant pro-ves que demostren la innocència de la seua germana, descobreix el seu diari secret, on trobarà la peça que necessitava per a iniciar la investigació. De la mà de Monxo ens endinsem en una narració complexa i literàriament rica que ens fa reflexionar sobre la realitat i sobre la vida mateixa.

GUIA DE LECTURA

  1. Anàlisi dels personatges: Àngels, Ferran, Sandra i Monxo. Relació que tenen entre ells, com és el seu caràcter, què és el que fan al llarg de la història.
  2. Classificació dels distints personatges, segons siguen principals, secundaris, protagonistes, antagonistes. Explica per què els classifiques així.
  3. El germà d'Àngels inicia una busca de raons per justificar la mort de la seua germana: les males amistats, la droga, l'alcohol, la conducció,... Com estan tractats aquests temes a la novel·la? ¿Penses que aquests factors són determinants en la mort d'Àngels? Per què?
  4. Qui és el narrador de la història? Com ens la conta?
  5. L'obra és un reflex del món de l'adolescència i de la joventut. Com apareix reflectit aquest món? ¿Creus que de forma negativa o positiva? Quina és la relació que tenen els joves amb els pares? Justifica les respostes.
  6. Al final del llibre, Ferran, Sandra i els pares d'un dels joves morts, accepten la mort dels quatre amics sense buscar culpables: quina és la seua actitud davant la mort dels éssers estimats? Què pensen, finalment, dels joves morts?
  7. Analitza el temps i l'espai en què transcorre la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada