dimarts, 18 de gener del 2011

GEN(T)S DIFERENTS





Gen(t)s diferents ens fa viure unes situacions reals i absurdes, actuals i atemporals, que se'ns faran curtes i que ens faran riure, per no plorar: cal fer funerals i portar dol per una cama tallada? Comprarà una enciclopèdia, una senyora que va amb tren, però que té un Mercedes i una filla embarassada de catorze mesos? Es matarà, un matrimoni per un diari? Podrà, vosté, encaixar trenta personatges així?

GUIA DE LECTURA


1-      Explica el significat o significats del títol de l’obra. Raona la o les respostes de forma clara i amb arguments i exemples de l’obra que has llegit.
2-      Tenint en compte el que has contestat a la qüestió 1-, indica el tema o temes i la intencionalitat de l’obra.
3-      Al llarg de l’obra hi ha elements tràgics que es conjuguen amb elements grotescos. Fica un exemple d’aquests aspectes i indica com s’aconsegueix que siguen tràgics o grotescos.
4-      Quin significat aporten o volen remarcar els textos periodístics en l’obra? Què tenen de patètic o de còmic?
5-      Quins trets comuns pots extraure de la “fauna” del tren? En què s’assemblen o diferencien, quant a actituds i comportament, de la resta de personatges de les altres històries? Tenint en compte que segons les Màscares aquest tren s’identifica amb la societat, ¿quines característiques se li atribueixen a aquesta?
6-      Ell (Quadre I) i el Marit (Quadre II) basen la seua dignitat personal en actituds, fets i objectes que en realitat no són tan dignes. Concreta cada cas i fes la teua valoració.
7-      L’exageració és la base de la caricatura. ¿En quin sentit podem parlar de caricatura davant la reacció de Lluïsa i de sa Mare al voltant de l’enterrament? Indica altres caricatures i exageracions que trobes al llarg del llibre. ¿Quina funció té la caricatura en l’obra?
8-      Tècnica teatral. A la primera part del quadre II, hi ha una discussió entre Marit, Muller, Lola i Norbert.
a.       Dissenya l’escenografia i el decorat de l’escena. No has de dibuixar, sinó explicar detalladament.
b.      Caracteritza els personatges: possible actor o actriu, característica de la veu, accent, to i forma de parlar, vestuari i complements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada