dissabte, 8 d’octubre del 2011

AUSIÀS MARC


Guia de lectura:
  1. Les variants principals dels versos sense rima són els blancs i els lliures. Defineix-los. La variant de vers blanc usada per March al poema CV és l'anomenada versos estramps. Estableix-ne l'esquema mètric, rítmic i de rima.
  2. La cobla és l'octava clàssica de la poesia culta medieval. Segons la distribució de la rima hi ha quatre tipus de cobles, que elles mateixes poden també combinar-se entre si: creu-encreuada (ABBA CDDC); cadeno-encadenada (ABAB CDCD); creu-encadenada (ABBA CDCD); cadeno-encreuada (ABAB CDDC). Busca un exemple de cada un i descobreix altres combinacions.
  3. L'amor per a  Ausiàs March sembla sempre un cul de sac: amor humà contra amor espiritual. ¿Com l'home pot estimar si no és amb el seu cos, quan és precisament de carn i ossos? Aquest dilema el porta sovint a la tortura i l'aflicció. Justifica-ho amb exemples dels seus poemes.
  4. Busca exemples als poemes en què s'observe l'Ausiàs March pessimista i desesperat, i explica les imatges evocades.
  5. ¿Creus que és un poeta misògin? Per què?
  6. ¿Evoca el poeta un amor fracassat? Per què ho creus? ¿I es refereix a una dona en particular o a la dona en general? Raona la resposta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada